Efji.se

En blogg om film och serier

American Horror Story

Hej! Som första serieinlägg/recension tänkte jag ta en av mina favoritserier. Den pågår ju fortfarande, så jag har ingen ”slutgiltig” recension. Men grejen med American Horror Story är att varje säsong är fristående. Skådespelarna är till stor del samma varje säsong, men det är en helt ny story och helt nya karaktärer. Bortsett från skådespelarna är det som en helt ny serie. Man skulle alltså lika gärna kunna börja med den sista säsongen och gå bakåt. Men jag har tittat på säsongerna i ordningen de kom, och tänkte därför börja med att skriva om den första säsongen.

Säsongen heter ”Murder House” och kretsar kring ett hus. Först tror man att det kommer handla om en familj, vilket till viss del stämmer, men det centrala är ändå huset. Familjen i fråga flyttar nämligen till ett hus, och det är detta hus det sedan handlar om. Vi får lära känna andra personer som bor i huset, grannar och tidigare ägare av huset. Så medan familjen fortfarande är central i storyn, skulle jag ändå säga att det är huset den främst handlar om. För det är där allt händer och det är ”mysteriet” med huset som är själva handlingen.

Detta är som sagt en av mina favoritserier och om jag måste välja en säsong skulle det nog faktiskt vara just denna. Den har den perfekta mixen av spännande handling, intressanta karaktärer och bra skådespel. Jag rekommenderar den verkligen, men se den inte ensamma i en mörk lägenhet för det blir läskigt ibland ;)

/Felicia

14 nov 2008