Efji.se

En blogg om film och serier

De 5 bästa snacksen för filmkvällen

5. Popcorn 

Klassikern popcorn förtjänar ändå en plats på listan, men den hamnar på den lägsta platsen för let’s face it - det är ganska smaklöst och det finns betydligt roligare alternativ.

4. Kladdkaka

 Kladdkaka eller något annat hembakat (men det måste vara choklad!) är alltid ett säkert kort. Det är gott och ett extra plus för mysighetsfaktorn i att äta något man själv bakat. Men minus för all disk.

3. Chips (och dipp)

På många sätt är chips och dipp det ultimata snackset, jag menar chips funkar alltid. Speciellt med dipp. Men det hamnar först på tredje plats pågrund av den uppenbara nackdelen - ljudet. Knastrandet som uppstår när man tuggar på chips gör att man missar allt som sägs just då. Så kanske gör sig chips bättre till annat än just film, men kom igen det är ju så gott.

2. Glass

Allra helst en Ben & Jerry’s direkt ur paketet. Det är smidigast, enklast och (ja) godast. Man kan givetvis äta annan glass ur en vanlig skål också. Kanske med favorittopping såsom smält choklad eller hackade nötter. Visst, det är något krångligare - men värt det.

1. Lösgodis

Lösgodis passar alltid. Man har lite av varje. Man har sött, salt, surt, segt - allt. Man kan ta precis det man är sugen på för tillfället. Och man kan ha skålen i knät hela filmen, det stör inte tittandet.

/Felicia

24 jun 2009