Efji.se

En blogg om film och serier

Hairgoals - karaktärer som inspiration

Något av det bästa med tv-serier och film är all inspiration. Frisyrer, mode och styling syns ju hela tiden, även fast det inte är vad filmen i huvudsak visar. Men karaktärerna blir som människor i verkliga livet och inspirerar med både kläder och hår.

Själv är jag ganska trött på mitt hår nu. Det känns grådaskigt och hänger i slitna längder ner till revbenen. Jag har länge velat göra någon förändring, gärna både klippa och färga det. Och igår såg jag en film som heter How to be single. Det var en lättsam och rolig komedi som jag rekommenderar alla som vill skratta och slippa tänka så mycket. Inget mästerverk, men rolig! Det bästa var enligt mig att den kretsar kring fyra kvinnor, och trots ganska stort fokus på sex, kärlek och relationer kändes det aldrig som att fokus låg på att skaffa en pojkvän - som det ofta gör för kvinnliga karaktärer i filmer. Men här var det inte så, istället för att fokus hamnade på männen fick de kvinnliga karaktärerna leva ut både sin sexualitet och sina känslor. En riktig girlpowerfilm som utifrån ett feministiskt perspektiv klarade sig bra!

Huvudpersonen i How to be single spelas av Dakota Johnsson, som även är med i 50 shades of Grey (En film jag inte sett än men som jag utifrån vad jag vet antar inte är lika bra som denna ur ett feministiskt perspektiv).

Hennes karaktär i How to be single har så fin stil och jag kände direkt att jag vill ha hennes kläder, frisyr och liv. Livet blir svårt att ta över, då jag bor hemma hos min familj och går på gymnasiet i Göteborg. Kläderna kan jag bara efterlikna successivt, min ekonomi tillåter mig inte att slänga ut allt och köpa en helt ny garderob. Men frisyren! Jag är som sagt redan trött på mitt hår, och har länge funderat på att klippa och färga det. Jag har bara inte vetat hur. Men när jag såg den här filmen kände jag direkt. Så. Precis så vill jag ha mitt hår. Så nu har jag bokat en klipptid på min frisör här i Göteborg. Så imorgon försvinner ett par decimeter från mitt hår, ÄNTLIGEN ska jag klippa mig. Bort med alla slitna toppar!

/Felicia

9 feb 2015