Efji.se

En blogg om film och serier

Nyinflyttad och på jakt efter möbler

Ni minns väl att jag skrev om vår nyköpta lägenhet i Mölndal? Nu har vi flyttat in! Jag sitter på golvet i mitt nya rum med en pizzakartong framför mig - den obligatoriska flyttpizzan. Men på golvet kan jag inte sitta resten av mitt liv. Jag är därför just nu på jakt efter möbler! Jag tittar mycket på loppisar, då jag älskar gamla möbler. Allra finast tycker jag Teak är. Men det är svårt att hitta en hel uppsättning möbler snabbt när man letar begagnat, för när man går in på en loppis vet man aldrig vad man kommer hitta till skillnad från när man går in i en möbelaffär.

Så på loppis köper jag främst småsaker, och inte de grundläggande möblerna såsom säng, garderob och arbetsplats. Just arbetsplatsen är jag extra noga med. Jag vill ha en stor arbetsyta och framförallt vill jag sitta skönt. Kontorsmaterial och arbetsytor är viktiga för arbetet enligt mig. Jag jobbar inte bra från en hård stol och ett bord som är för lågt.

Men än så länge har jag alltså inte ens en för hård stol, haha. Möblerna från vårt gamla hus skänkte vi till en flyktingförläggning, då de var i behov av det och vi ville hjälpa till. Sängen har jag dock kvar, så nu ska jag ta med mig min pizza och äta sittande i sängen, framför en av mina -time-favourites Mean Girls. Det är den filmen jag nog sett allra flest gånger, jag kan citera från första till sista repliken. Men jag tröttnar aldrig. Girl Power när den är som bäst, och med repliken ”That’s like the rules of feminism” är BÄST och visar så tydligt på hur starkt systerskapet är. Älskar Mean Girls, älskar alla girls, älskar girls.

 /Felicia

8 sep 2015