Efji.se

En blogg om film och serier

Skins - tv-serien som får mig att känna allt

Ja precis som ni läste i rubriken, Skins är en tv-serie som får mig att känna exakt allt. Det är en brittisk tonårsserie som till skillnad från alla ”perfekta” amerikanska serier och filmer vi ständigt ser, är väldigt rå och ärlig. Den känns äkta. När de gråter, gråter de. När de är arga, är de arga. Ingenting är sugercoated, allt är precis vad det är. Vilket gör att igenkänningsfaktorn blir väldigt hög. Antagligen är det därför jag känner så mycket när jag tittar på Skins. Jag känner igen mig i deras känslor och när saker händer dem, känns det som att det händer mig. Deras känslor blir mina känslor.

Karaktärerna i Skins känns som mina bästa vänner, det känns som att jag känner dem på riktigt. Därför tittar jag på Skins med jämna mellanrum, för om jag inte gör det saknar jag dem för mycket.

Jag rekommenderar verkligen alla att se Skins. Det kretsar kring ett gäng ungdomars liv och hanterar droger, alkohol, psykisk ohälsa, sex och kärlek. Även fast det ibland känns något överdrivet och extremt så kan jag lova väldigt mycket igenkänning, framförallt i vad karaktärerna känner. Se den!

 

/Felicia

30 mar 2009